"Bublanina" i pro největší lenochy

4. srpna 2013 v 18:07 |  Recepty pro nešiky
Když člověka honí chuť na něco sladkého, tak stojí za zkoušku tato velerychlovka.
Pravda s tou klasickou bublaninou se to srovnat nedá, ale to je daň za rychlost a jednoduchost.
S malinami byla nejúžasnější.

Množství je na malý plech 21 x 25 cm.
120 g polohrubé mouky
100 g cukru krupice
1/2 kypřícího prášku
125 ml mléka
60 ml oleje
1 vejce
máslo na vymazání plechu

20-25 minut na 190°C
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Miluna Miluna | 6. srpna 2013 v 10:41 | Reagovat

Jéjé, nakouknu a ona je tady "buchta" :-D Zítra Ti písnu taky jeden velice rychlý recept, dělala jsem o víkendu, ale pro vedra můj mozek nepracuje, jak by měl :-D, tak si přesně nevzpomenu. Fotky už nemám, sežralo se to :-D
A jak u "Vás"???? Zaznamenala jsem, že jste dokonce měli v některých dnech nejtepleji. Na mne tady v práci svítí celý den, jo jo, jak budeme rádi vzpomínat ;-), škoda, že nejde teplíčko nasyslit někde do měchu :-D

2 Miluna Miluna | 7. srpna 2013 v 7:38 | Reagovat

Tak jestli se nebudeš zlobit, tady je "moje buchta" :-D Teď jsem ji dělala se švestkami a drobenkou. Je to na velký plech.
3 neplné hrnky hladké mouky
1 hrnek krupicového cukru /v receptu jsou 2, ale je to hodně/
1 hrnek rozpuštěného másla
1 hrnek sodovky /voda s bublinkami/
3 vejce
prášek, vanilkový cukr
Nahoru jakékoliv ovoce, péct 30 minut na 180 stupňů. To je původní předpis.
Překvapilo mne, že hladká mouka, ale není to moc hutné. Je sice vyšší, než klasická tenká bublanina, ale když dám míň přísad, roztáhnu v tenké vrstvě na plech, na to ovoce, drobenku.....no jsem si to přizpůsobila, ale když se mi nechce hrát s posýpkou, tak množství přísad nechávám původní. Tak dobrou chuť ;-)

3 andorea andorea | 7. srpna 2013 v 12:41 | Reagovat

Ahoj Milu :-) Díky za recept, určitě zkusím, vypadá to lákavě. Jen musím počkat až skončí ta vedra. Prozatím jediný spotřebič, který jsem ochotná v kuchyni zapnout, je varná konvice na kafe :-D . To vedro je úmorné :-?. Bojím se dnes jít domů, už ráno v bytě bylo 25°C ( v noci venku 24°C) a slunko pere do střechy na plné pecky. Už se nemohu dočkat víkendu, až to skončí!

4 Katka Katka | Web | 22. září 2013 v 6:57 | Reagovat

maliny mame pozdni, jdu mrknout, jestli jeste nejake nejsou....
kam jsi zmizela? uz te blog nebavi?

5 Miluna Miluna | 24. září 2013 v 11:59 | Reagovat

Nazdárek :-) přidám do vařícího tématka jeden rychlý a nenáročný recept, který jsem včera vyzkoušela.
Teplý jablečný toust:
Namažeme světlý toustový chleba máslem, na něj kupku nahrubo nastrouhaných jablek, smíchaných se skořicí a cukrem, případně rozinky, ořechy, ale to už jsem nedávala. Přiklopíme druhým pomazaným toustem a dáme do toustovače, do toho, co je na přiklopení, no a já ho nemám dělený na trojúhelníky. Upečeme a baštíme, mňam :-D, teplý vynikající. Na ty 2 čtverce jedno střední jabko :-) Nevím, jak v tom toustovači, co rozdělí toust na trojúhelníky, no možná to nevadí. Ještě se to prý dá zapéct v troubě. :-) :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama